happenings

Summer of Like

Hoe sociaal is social media?
  • Stadspark Valkenberg
    J.F. Kennedylaan
21.6-18/21.9-18
Gratis toegang

Summer of Like

Hoe sociaal is social media?
Hoe sociaal is social media nou eigenlijk? Het maakt tegenwoordig niet uit waar je komt, overal staren mensen het liefst naar hun telefoon, in plaats van te genieten van hun omgeving of spontaan in gesprek te gaan met een vreemde.

Nederlandse kunstenaar Dadara zag dit als hét moment om de beroemde Summer of Love te laten herleven, in een tijd waarin we worden overspoeld met digitale likes. 

De Summer of Like is een evenement waar jullie, de bezoekers, zelf invulling aan moeten geven. Het is een ingreep in de openbare ruimte, met elementen die bezoekers uitdagen om bewuster te zijn van het effect van sociale media op onze menselijke relaties. 

Zo zijn er door de stad heen posters geplaatst die het evenement aankondigen.

In Park Valkenberg hangen vlaggen met daarop een moderne remix van het iconische LOVE symbool van Robert Indiana.

Tot slot zijn er verkeersborden geplaatst in het park. De borden zijn haast niet van echt te onderscheiden, waarmee Dadara hoopt verwarring te creëren en mensen aan het denken te zetten. 

Dadara liet zich inspireren door de Summer of Love in 1967, waar alles draaide om de verbinding tussen mensen en het geloof in een betere wereld, mede gevoed door weinig liefdevolle gebeurtenissen zoals de Vietnam oorlog. In 2018 ligt de focus van mensen ergens anders; Facebook. Dadara vraagt zich af, “wat stelt love nog voor in tijden van de like?”. 

#SUMMEROFLIKE