Programma

Information Path 500 meter informatie design training

  • price-icon
    • di - vr: 10:00 - 17:00
    • za - zo: 12:00 - 17:00
  • price-iconSpeelhuislaan

Een 500 meter lange tijdlijn voert je van het station naar het Havenkwartier. De tijdlijn bevat 15 door Jan Hamstra geïllustreerde informatie design hoogtepunten. Deze zijn geselecteerd door de Duitse kunsthistoricus Sandra Rendgen, auteur van het boek ‘The History of Information Design’ dat recent door Taschen is uitgegeven.

De illustraties laten zien uit welke context de revolutionaire ontwerpen voortkwamen, lang voor het beroep ‘grafisch ontwerper’ bestond. Samen met een uitleg door Sandra vormen de illustraties een inspirerende inleiding op weg naar Graphic Matters.

Jan Hamstra & Sandra Rendgen

Jan Hamstra is een freelance illustrator gevestigd in Groningen. Jan is een rijzende ster als redactioneel illustrator voor kranten en is berucht om zijn gezeefdrukte concertposters. Jan is onderdeel van illustratoren collectief Knetterijs en lid van de Vera art division.

Sandra Rendgen is een consultant, auteur en conceptontwikkelaar uit Berlijn. Ze vindt het fascinerend hoe data visualisatie en verhelderend beeld gebruikt kan worden om vage, overweldigende, abstracte, multidimensionale of ingewikkelde informatie te communiceren.