Programma

Masterclass by Underware Type Craft Summer School 2021

Van 18 t/m 20 augustus organiseert Underware de masterclass BAM BAM BAM. De masterclass is onderdeel van de Type Craft Summer School. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

BAM BAM BAM

Deze driedaagse workshop biedt ontwerpers de mogelijkheid zich verder te verdiepen in het letterontwerpen, en tegelijkertijd de relatie tussen gesproken en geschreven taal te onderzoeken. Hoe verhoudt klank zich tot schrift?

De workshop is gericht op jonge grafisch ontwerpers die zich typografisch verder willen ontwikkelen door zich te verdiepen in het ontwerpen en maken van een eigen lettertype. In deze driedaagse workshop, waarin afwisselend op papier en digitaal geschetst wordt, zullen de basisprincipes van letterontwerpen worden uitgelegd, en zal er uiteindelijk een digitaal lettertype gemaakt worden. Maar aangezien letters ook een visuele weergave van gesproken taal kunnen zijn, zal tijdens dit proces tegelijkertijd onderzocht worden welke andere mogelijkheden er zijn om gesproken taal & geluid op papier weer te geven, naast de bestaande conventies.

Ondanks dat het ontwerpen van een letterfamilie normaliter vaak enkele jaren in beslag neemt, zal dit gehele traject tijdens de workshop in slechts 3 dagen in vogelvlucht aan bod komen. Gewoon BAM BAM BAM.

 

Kennisvaardigheden

Ervaring met het tekenen van bezier outlines is gewenst, bijvoorbeeld in Illustrator of een ander vergelijkbaar tekenprogramma.

Je neemt mee

  • Laptop (bij voorkeur met OSX)
  • Je favoriete potloden, stiften en markers
  • Schetspapier, plakband & schaar (niet verplicht)

Wij zorgen voor standaard tekenmateriaal, wifi en printfaciliteiten.

Belangrijk

  • Engelstalig
  • inclusief lunch
  • max. 12 deelnemers

Koop een kaartje!

  • €95,00 excl. btw voor professionals.
  • €75,00 incl. btw voor studenten.
  • Koop je kaartje via deze link.


Type Craft Summer School
Van 16 t/m 26 augustus presenteert Graphic Matters de Type Craft Summer School in Breda. De Summer School bestaat uit vijf masterclasses die volledig in het teken staan van typografie. Iedere masterclass wordt gegeven door een toonaangevende internationale ontwerper, typograaf of vormgever. Daarnaast is er een sociaal programma met studiobezoeken, type tours en lezingen.

Bekijk hier onze reis- en verblijftips in Breda!

Deze masterclass is mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation, een Nederlandse stichting die zich inzet voor talentontwikkeling en landelijk diverse organisaties ondersteunt. Lees er hier meer over.

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de Graphic Matters nieuwsbrief.

Deze events vind je mogelijk ook interessant