Programma

Ministerie van Huh? Visuele communicatie

Laaggeletterden kunnen soms moeilijk mee doen met onze maatschappij. Vaak wordt het probleem teruggelegd bij de betrokkenen zelf. Het Ministerie van Huh benadert het anders;  laaggeletterdheid als een organisatieprobleem. Wat kunnen organisaties doen, om de gevolgen van laaggeletterdheid te beperken?

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Steeds meer communicatie gaat in plaatjes. Kijk eens naar Ikea. Hoe zet je miljoenen kasten in elkaar zonder een woordje uitleg?
Welke onderwerpen kun je visueel communiceren en wat niet? Kun je het zelf of huur je daarvoor iemand in? Wat zou het dan op kunnen leveren.

Met het nieuwe programma ‘Huh wat bedoelt u’ geeft Breda veerkracht aan alle laaggeletterden. Vier verdiepende workshops gaan in op laaggeletterdheid in combinatie met  juridisch jargon, beeldtaal, klantenservice en veiligheid. Tijdens deze workshops worden ervaringen van deelnemers gedeeld en komen experts aan het woord. Er is terugkoppeling door laaggeletterden. De opgedane kennis en ervaring wordt verwerkt in het ‘Huh wat bedoelt U‘ programma.

Deze workshop zit VOL!
Meer informatie: https://sub.huhwatbedoeltu.nl/huh