Programma

Morning Talks Typical Type

Begin je dag goed en schuif aan bij de Morning Talks! Luister naar de inspirerende verhalen van internationaal aansprekende ontwerpers. Tijdens deze ochtend geven unieke en eigenzinnige ontwerpers een kijkje in hun werkwijze en inspiratiebronnen. Hoe speelt typografie een rol in hun werk en wat betekenen letters voor hen?

 

Op dinsdagochtend 20 augustus, trappen we de Summer School af met de Morning Talks. We verwelkomen ontwerpers en typografiehelden Team Thursday, Vera van de Seyp en Kristyan Sarkis.

Na elke presentatie is er uiteraard ook tijd voor een Q&A met de ontwerpers waar je je eigen inzichten en vragen kunt delen.

De Morning Talks zijn Engelstalig en voor iedereen toegankelijk. Het is een fysiek evenement met een beperkt aantal plaatsen. Een kaartje is €10,- inclusief koffie, thee en een heerlijke croissant om je dag goed te beginnen.🥐 Claim hier je ticket.

Deze ochtend is onderdeel van het 2024 Summer School ‘Typical Type’ programma en voor masterclassdeelnemers gratis. 

 

📚 Loes van Esch en Simone Trum vormen samen Team Thursday. Vanuit Rotterdam ontwerpen ze kleurrijke visuele identiteiten, boeken en ruimtelijke objecten. Dat doen ze met een bijzondere interesse in typografie en nieuwsgierigheid naar materialen; altijd zoekend naar patronen in alles en overal om hen heen.

👾 In haar werk onderzoekt Vera van de Seyp generatieve ontwerptools, computationele typografie, kunstmatige intelligentie en systemen in chaos. Momenteel maakt ze deel uit van MIT Media Lab (US) als onderzoeksassistent waar ze werkt op het snijvlak van AI en grafische/typeontwerp-tools.

✍️ Geboren in Beirut, opereert letterontwerper en -kunstenaar Kristyan Sarkis tegenwoordig vanuit Amsterdam. Hij is medeoprichter van TPTQ Arabic, een ontwerpstudio gespecialiseerd in hoogwaardige Arabische lettertypes.