Programma

Scriptorium by Autobahn

Maak een digitaal lettertype van jouw handschrift! Gebruik hiervoor een pen, kwast, marker, ganzenveer of ander schrijfgerei.

  • price-icon
    • 21-08: 13:00 - 17:00
    • 22-08: 13:00 - 17:00
  • price-iconIngenhousz Breda (Dr. Jan Ingenhouszplein 42)

In Scriptorium schrijf jij de letters A t/m Z en cijfers 0 t/m 9. Het echte digitale monnikenwerk regelen wij. Drie dagen later kun je met een unieke code jouw lettertype op deze website downloaden. Een lettertype maken bij Scriptorium kost niets, behalve dan wat van je geduld :).

Het doel van deze reizende installatie is het verzamelen van 1000 verschillende handschriften. Geïnspireerd door jouw bijzondere letters ontwerpt Autobahn een nieuw lettertype voor het decembernummer daklozenkrant Sammy.

Scriptorium is een initiatief van Graphic Matters. De installatie en website zijn ontworpen door Autobahn. De coding van jouw letter wordt verzorgd door Handpicked Labs. De website is gemaakt door Burg, Burg. De installatie is gebouwd door Marc Spaapen.

Scriptorium wordt ondersteund door 1000 jaar Brabants Kloosterleven (Provincie Noord-Brabant), Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Autobahn

Autobahn is een Nederlandse creatieve studio gevestigd in Amsterdam en Rotterdam met specialisatie in grafisch ontwerp, branding, typografie en strategische visuele content. Autobahn grijpt de kans om hun nieuwe experimentele mentaliteit voor typografie in elke opdracht uit te breiden.

Ambacht speelt een belangrijke rol in hun dagelijkse ontwerproutine terwijl ze experimenteren met materialen, productiemethoden en het opnieuw uitvinden van oude technieken. Combineer deze exploratie met een duidelijk concept en grote gebaren, en het resulteert in een typisch Autobahn ontwerp.