Programma

Talking Matters entertainment met diepgang

  • price-icon
    • 29-09: 15:00 - 16:30
  • price-iconPodium Bloos (Speelhuislaan 153)

Talking Matters is een (Engelstalige) talkshow met diepgaande interviews en vermakelijke performances. Elke editie presenteren we verschillende gasten die een link hebben met het thema Information Superpower en is er een mini-college door een internationale expert.

Deze editie:

  • Lezing door ontwerper en schrijver Thilo von Debschitz over information design pionier Fritz Kahn
  • Inspirerende uitvoering van Daan Mannekes’ grafische partituur ‘Koninginnepage’, door een gelegenheidskoor samengesteld door Ruben de Grauw.

Het volledige programma maken we zo snel mogelijk bekend! De talkshows zijn gratis toegankelijk i.c.m. een festivalticket.

Beeld uit Das Leben des Menschen (wat gebeurt er met je brein wanneer je een auto ziet?)

 

Thilo von Debschitz is de oprichter van ontwerpbureau Q in Wiesbaden. Naast zijn werk bij Q schrijft hij boeken met een focus op grafisch ontwerp. Hij trok de aandacht met zijn herontdekking van de Duitse arts en wetenschapsschrijver Dr. Fritz Kahn.

Fritz Kahn wordt gezien als de pionier van informatie ontwerp, bekend van zijn fascinerende visuele metaforen, meestal over het menselijk lichaam. Als een soort art-director gaf hij aanwijzingen aan illustratoren om het lichaam als machine te verbeelden in zijn vijfdelige opus magnum Das Leben des Menschen.

Deze events vind je mogelijk ook interessant