SUMMER SCHOOL

Geen vakantieplannen? Van 16 t/m 26 augustus kun je vrienden maken, skills ontwikkelen en masters ontmoeten tijdens de Graphic Matters Summer School. Ondertussen zijn alle namen zijn bekend: Studio Dumbar, Underware, Autobahn, Edgard Claes en Grilli Type.

 

Deze Summer School met thema ‘Type Craft’ bestaat uit vijf masterclasses die volledig in het teken staan van typografie, in de breedste zin van het woord.

Iedere masterclass wordt gegeven door een toonaangevende internationale ontwerper, typograaf of vormgever. Daarnaast is er een sociaal programma met studiobezoeken, type tours en lezingen

Masterclasses

 

Over de Summer School

Het gebruik van tekens en tekst gaat al eeuwen terug en speelt nog altijd een grote rol in onze manier van informatieoverdracht en hoe we dit vormgeven. Tijdens de masterclass gaan experts uit het vak hier dieper op in. Tijdens de Summer School staat het leren van nieuwe vaardigheden en inzichten centraal. Het programma biedt ruimte voor zelfontplooiing, het verbreden van professionele vakkennis, vergroten van internationaal netwerk en het ontdekken van Breda en creatieve makers.

Randprogramma

Voor het ultieme summer school ervaring kunnen deelnemers zichzelf inschrijven voor het randprogramma met Type Talks, een Blind Walls Gallery tour en een studiobezoek bij een lokale maker.

Type Talks – 20 augustus: is een (engels sprekende) talkshow met de masters van Type Craft Summer School. Een informele avond om elkaar beter te leren kennen.

Blind Walls Gallery tour – 18 & 19 augustus: is hét museum op straat. Wandel met een gids door de binnenstad van Breda en ontdek de verhalen achter de muurschilderingen.

Studiobezoek – 25 augustus: Rob and Robin hebben de identiteit van de Summer School ontwerpen. Speciaal voor de deelnemers openen zij hun deuren.

Locatie

Type Craft Summer School vindt plaats op een unieke locatie, Ingenhousz Breda. Een gerestaureerd, oud schoolgebouw midden in het centrum met luxe suites, short living appartementen, een restaurant en verhuurlocaties.

Ingenhousz Breda

Reis- en verblijftips

Ben je voor de eerste keer in Breda en kun je wel wat reis- en verblijftips & tricks gebruiken? Wij hebben onze favoriete hotels, restaurants en activiteiten in en rondom Breda voor je op een rijtje gezet op onze pagina.

Inschrijven

De masterclasses zijn voor studenten en professionals tot 36 jaar. Je kunt je inschrijven tot 18 juli. De deelnemers worden geselecteerd op basis van hun motivatie.

Keep An Eye Foundation

Dankzij de steun van Keep An Eye Foundation kunnen wij deze masterclasses en events aanbieden aan jonge makers.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de Graphic Matters nieuwsbrief.