Reading Room

Graphic Matters Reading Room

Tientallen thema's en honderden boeken over ontwerp op één plek

In de afgelopen jaren verzamelden we een enorme boekencollectie rondom thema’s die als inspiratie dienen voor onze projecten. Boeken over visual storytelling, typografie, posters, infographics en tientallen andere thema’s bevatten veel kennis, maar tonen ook verschillende denkwijzen over het vak. 

Vanaf maart 2024 delen we deze rijke verzameling en openen we de deuren van onze gloednieuwe Reading Room. Op een laagdrempelige manier maken we kennis en literatuur over visuele communicatie toegankelijk. Je wordt persoonlijk ontvangen door ons en krijgt de tijd om het perfecte boek voor jouw vraagstuk te vinden. 

Of je nu bezig bent met het schrijven van je afstudeerthesis, al jaren professioneel werkzaam bent in het ontwerpvak of gewoon even in mooie boeken wilt bladeren. De Reading Room biedt een grote verscheidenheid – van lange essays tot kleurrijke, paginavullende afbeeldingen.

Verdiep je in de theorie van grafisch ontwerp met teksten van bekende critici zoals Rick Poynor en Ellen Lupton; lees over alternatieve designgeschiedenissen of de toekomst van het vakgebied met publicaties van Counter Print of Slanted en blader door de wereld van typografie met de fraaie publicaties van Onomatopee en Set Margins’. De Reading Room brengt je verschillende perspectieven op visuele cultuur die je grafische kennis verbreden. 

Deze boekencollectie komt voort uit een enorme passie voor ontwerp en wordt regelmatig aangevuld. Lees hier een interview met de Reading Room-bibliothecaris Dennis Elbers. 

  • Hoe werkt het?

    Een bezoek aan de Reading Room is zo geregeld. Via het formulier hieronder vul je jouw gegevens in en geef je door wanneer je wil langskomen. Iedere werkdag tussen 13:00 – 17:00 uur (Terheijdenstraat 1, Breda) is de Reading Room geopend. Er kunnen maximaal 3 personen tegelijk in de Reading Room. Let op: we lenen de boeken niet uit, maar je bent vrij om foto’s te maken van belangrijke bladzijden. Er is koffie/thee/water, WiFi, stroom en een toilet.

  • Inschrijven

    Name

    Foto door Joost van Asch