Nieuws

Reis- en verblijftips Breda

Ben je voor de eerste keer in Breda en kun je wel wat reis- en verblijftips & tricks gebruiken? Wij hebben onze favoriete hotels, restaurants en activiteiten in en rondom Breda voor je op een rijtje gezet.

HOTELS

Blind Walls Gallery Studio €€ – Het officiële Blind Walls Gallery appartement in het centrum van Breda! Hier slapen kunstenaars wanneer ze werken aan een Blind Wall mural. Stijlvol ingericht met unieke kunstwerken. Inclusief 2 gratis leenfietsen.

Het Klooster Breda € – Voor als je op zoek bent naar een unieke overnachting in een klooster. Deze historische herberg biedt rust in het levendige Breda. Vanaf de herberg is het 10 minuutjes lopen naar de binnenstad.

Ingenhousz €€€ – Een prachtig gerestaureerd oud schoolgebouw vlakbij de binnenstad, met luxe ingerichte suites, short living appartementen en restaurant. Vanaf Ingenhousz is het 5 minuutjes fietsen of 20 minuten lopen naar de binnenstad.

Hotel Nassau  €€€€ – Een luxueus hotel midden in het hartje centrum. Het hotel bestaat uit een complex van diverse rijksmonumenten, waarvan het Neogotische kapel nog steeds in het pand te vinden is.

Leonardo Hotel €€ – Dit hotel bevindt zich in een voormalige postkantoor. Het ligt naast het Centraal Station, ideaal dus wanneer je met het OV komt. Loop via het Stadspark binnen 10 minuten naar het centrum.

Hotel Mastbosch Breda €€ – Voor de natuurliefhebbers onder ons! Hotel Mastbosch ligt prachtig gelegen aan de rand van het Mastbos. Vanaf hier is het 10 minuutjes fietsen naar de binnenstad.

Hotel Nouveau van Ham € – Dit hotel bevindt zich aan het bruisende Van Coothplein, middenin het centrum Breda. Het is een karakteristiek hotel omgeven door gezellige terrasjes en restaurants.

RESTAURANTS

Ontbijt & Lunch

(Tijdens de masterclasses wordt de lunch verzorgd)

Kamu – All day breakfast, broodjes, soep, vega(n) opties.

PuiCk – Internationale keuken, vega(n) opties.

Sip First – Breakfast, pancakes, luxe lunch, vega(n) opties.

Koffiebar Sowieso – Pancakes, broodjes, taart, alles vegan en biologisch.

KOI Kanpai – Japanse bento boxes, rice bowls, noodles, vega(n) opties.

Diner

Foodhall – 12 verschillende keukens onder één dak, vega(n) opties.

De Jongens van Zand en Klei – “Let’s make our potato great again”, vega(n) opties.

Ellis Gourmet Burger – Luxe hamburgers, vega(n) opties.

Pizza Cantina – Italiaanse steenovenpizza.

 

ACTIVITEITEN BREDA

Blind Walls Gallery – Ontdek de stad aan de hand van street art. Loop een route via de site of de gratis plattegrond, af te halen bij Blind Walls Gallery Gallery.

Blind Walls Gallery Gallery – Solo exposities van street art kunstenaars. Betaalbare originele kunstwerken en/of werk in oplage.

Baai – In festivalsferen borrelen aan het water.

Stek – Broedplaats voor creatieve ondernemers met verschillende horecagelegenheden.

Pier15 – Het paradijs voor elke skateboarder en een leuke plek om wat te drinken.

Stedelijk Museum Breda – Voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken.

SeeBreda – Ontdek Breda met de fiets en een gids.

Belcrum Beach – Hét stadsstrand van Breda.

Blind Walls Gallery tour

ACTIVITEITEN OMGEVING BREDA

Kaapstad – Gratis kunstfestival met intrigerende installaties, krankzinnige verzinsels en meeslepende performances in Tilburg.

Depot Boijmans Van Beuningen – Het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld in Rotterdam. Zie het resultaat van 173 jaar verzamelen.

Strijp-S – Industrieel erfgoed omgetoverd tot unieke winkels, innovatieve restaurants en creatieve werkplekken in Eindhoven.

Design Museum – Bekijk de expositie ‘Sneller, beter, mooier – de vormgeving van de vooruitgang’ in Den Bosch.

Voor meer tips en actueel aanbod kijk je op www.welkominbreda.nl.