STAY SANE / STAY SAFE

“Blijf veilig, zorg voor elkaar, houd afstand, bel je grootouders”  zijn momenteel veelgehoorde opmerkingen. Ook op straat ontkom je er niet meer aan, sinds vrijdag 10 april hangt Breda vol met honderden kleurrijke posters als reactie op de corona crisis. Ook bij jou in de buurt! Heb jij ze al gespot?

De posters maken deel uit van het project Stay Sane, Stay Safe geïnitieerd door ontwerp studio Lennarts & De Bruijn en tekstbureau overdeschreef uit Den Haag.

Via de website www.stay-sane-stay-safe.com riepen ze ontwerpers wereldwijd op posters te maken. De posters worden als gratis download aangeboden aan iedereen die zijn medemens en zorgverleners wil steunen, bijvoorbeeld door een poster voor het raam te hangen. Inmiddels zijn er al ruim 900 posters ontworpen voor het project, door ontwerpers uit 72 landen.

Het project deed ons meteen denken aan onze tweejaarlijkse poster competitie en omdat we vinden dat posters nu eenmaal op straat horen selecteerden we 12 ontwerpen die de huidige crisis op een treffende manier verbeelden. Deze posters hangen inmiddels door de hele stad, in 275 Centercom frames. Ook bij jou in de buurt!

“In deze gekke tijden wordt creativiteit meer dan ooit gewaardeerd – de wereld snakt naar vindingrijke en creatieve uitingen. Wij dragen ons steentje bij en bedelven Breda met deze positieve posters. Met dit project veranderen we de hele stad in een gigantische boodschap voor het algemene nut. Als we ons aan deze maatregels houden, komt het allemaal goed.” – Dennis Elbers, directeur Graphic Matters

Foto door Joost van Asch

Foto door Joost van Asch

Zie je een poster hangen? Maak een selfie en gebruik hashtag #staysanestaysafe en tag @studio_lennartsendebruijn en @graphicmatters en zegt het voort! En ga daarna maar weer lekker naar huis.

Deelnemende ontwerpers
Humo Estudio (ES), Perry Rowe (GB), Cachete Jack (ES), Steve Gavan (AU), Sebastian Pren (RO), Studio Noord Oost (BE), Thomas & Jurgen, Olivier van Zummeren, Pony Design Club, Stas Tuchinsky en Lennarts & De Bruijn (NL)

Bekijk alle foto’s hier.