Summer School 2023

Blow Up/Blow Out

15 - 24 augustus, 2023

Zin in een inspirerende én gezellige zomer? Tijdens de derde Graphic Matters Summer School ontwikkel je (nieuwe) skills, maak je vrienden én ontmoet je design grootheden. Midden mei openen de inschrijvingen! 

 • Masterclasses en meer

  Met steun van Keep An Eye Foundation organiseert Graphic Matters sinds 2021 jaarlijks een Summer School. Deze bestaat uit vier masterclasses voor jonge ontwerpers, gegeven door internationaal aansprekende ontwerpers. 

  Per masterclass is plek voor 15 deelnemers. Je doet niet alleen kennis op, maar legt ook onderling nieuwe contacten. De masterclasses sluiten aan bij actuele vakinhoudelijke thema’s, het ontwikkelen van specifieke vaardigheden en het hebben van plezier in ontwerpen.

  Door de masterclasses simultaan en kort na elkaar te organiseren ontstaat een bijzondere groepsdynamiek. Het programma wordt aangevuld met relevante excursies naar bijzondere ambachtslieden of lezingen door experts uit aanpalende vakgebieden. Samen met studiobezoeken bij lokale ontwerpers vormt dit een unieke belevenis.

  Foto door Rob Lipsius

 • ‘Blow Up/Blow Out’

  Economische voor- of tegenspoed heeft invloed op kunst en vormgeving. De geschiedenis laat zien dat zware tijden kunnen leiden tot uitzinnige en overdadige vormgeving. In de vier masterclasses nemen we het begrip ‘inflatie’ letterlijk als inspiratie. Je gaat aan de slag met het ontwerpen en produceren van 3-dimensionale opblaasbare objecten en vliegers. 

  Opblaasbare objecten, ookwel inflatables kennen een traditie als reclame object en maken de laatste decennia een opmars als kunstobject binnen de scenography van concerten, modeshows en exposities. De vlieger kent een eeuwenoude traditie als felgekleurde folkloristische uiting van hoop, voorspoed, gezondheid en geluk. Beide zijn een aantrekkelijk medium om op de huidige tijd te reflecteren. 

 • Masters

  We nodigen internationale experts uit. In maart maken we bekend wie de masterclasses verzorgen.

  Je kunt maximaal aan 2 masterclasses deelnemen.

  Naast de masterclasses zijn er talks en excursies gepland.

  Foto door Rob Lipsius

 • Ben jij....

  • zeer geïnteresseerd in grafisch ontwerp,
  • opgeleid (MBO of HBO) als ontwerper, typograaf, illustrator of animator,
  • nog student in deze richting,
  • zelfstandig of werkzaam bij een bureau,
  • bereid om drie dagen lang hard te werken aan nieuwe vaardigheden?
 • Doe je mee?

  Inschrijven voor de Summer School is nog niet mogelijk. Eind maart opent de inschrijving. Deelnemers worden geselecteerd op basis van motivatie.

  Foto door Rob Lipsius

 • Zo goedkoop?!

  Deelname kost slechts € 119,- voor studenten en € 199,- voor professionals. Deze lage prijs is mogelijk dankzij steun van de Keep An Eye Foundation. Elders betaal je voor een vergelijkbaar programma snel meer dan € 500,-.

  Bij een ticket is lunch, koffie/thee inbegrepen gedurende drie dagen.

 • Waar moet je zijn?

  De masterclasses vinden plaats in De Uitvindfabriek. Deze voormalige snoepfabriek is nu een inspirerende werkplaats voor jong en oud waar techniek, vernieuwing en duurzaamheid samenkomen.

  De locatie ligt op 300 m van het NS Station Breda.

  Foto door Rosa Meininger

 • Wat is er in Breda te beleven?

  Ben je voor de eerste keer in Breda en kun je wel wat tips gebruiken? Wij hebben onze favoriete hotels, restaurants en activiteiten in en rondom Breda voor je op een rijtje gezet op deze pagina.

 • Keep An Eye Foundation

  Summer School wordt mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation.

  Keep an Eye Foundation ondersteunt jong, veelbelovend talent op het gebied van kunst en vormgeving. Creatieve makers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun dromen te verwezenlijken.

  Foto door Rosa Meininger