Programma

Masterclass by Steve Messam Bigger Than A House (Exploring scale with inflatables)

In deze masterclass van Steve Messam verken je de schaal van de echte wereld; bouw iets dat groter is dan de tafel waaraan je zit, groter dan een auto, misschien wel zo groot als een huis. Met behulp van de architectuur van lucht maak je innovatieve opblaasbare structuren als tijdelijke vormen, waarbij je de gebouwde omgeving verkent door middel van speelse ingrepen.

De Engelse omgevingskunstenaar Steve Messam is een pionier in opblaasbare kunst, hij nam deel aan befaamde kunstfestivals zoals de Biënnale van Venetië (2009). In het voorjaar van 2023 was zijn werk te zien tijdens BlowUp Art in Den Haag. 

De werken van Steve zijn enorm groot maar ook verbazend licht. Inflatables bestaan voor 99% uit lucht, die in een omhulsel van flinterdunne textiel wordt geblazen. Steve vertelt dat de opblaasbare volumes groot genoeg moeten zijn om een sterke impact te hebben op de omgeving. Hierdoor gaan mensen met andere ogen kijken naar plekken die ze meestal al goed kennen. “Mijn kunst is puur esthetisch. Afgezien van dat spel met de perceptie van de voorbijganger, zit er geen diepere betekenis of verhaal in. Het mag er dus raar uitzien of humoristisch overkomen”, vertelt hij (bron). 

Het precieze programma per dag volgt nog. 

Kosten & tickets

De ticketprijs voor studenten is €119,- incl. btw
De ticketprijs voor professionals is €199,- incl. btw

🎟 NAAR DE TICKETSHOP 

Tot 4 juni geldt er een flinke earlybird korting! Koop snel je ticket via bovenstaande link.

Voor vragen kun je een mailtje sturen naar info@graphicmatters.nl

Summer School 2023
Van 15 t/m 24 augustus presenteert Graphic Matters een Summer School in Breda. De Summer School bestaat uit vier masterclasses die dit jaar volledig in het teken staan van Blow Up/Blow Out. Iedere masterclass wordt gegeven door een toonaangevende internationale ontwerper, typograaf of vormgever. Daarnaast is er een sociaal programma met studiobezoeken, tours en lezingen.

Deze masterclass is mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation, een Nederlandse stichting die zich inzet voor talentontwikkeling en landelijk diverse organisaties ondersteunt. Lees er hier meer over.

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de Graphic Matters nieuwsbrief.