Nieuws

Keep an Eye Masterclasses

Met dank aan Keep an Eye Foundation bieden we jong grafisch talent de komende 3 jaar de kans om masterclasses van internationale experts te volgen.

Vanuit Graphic Matters organiseren we verschillende projecten op het gebied van visuele cultuur, waaronder het tweejaarlijks festival dat de impact van grafisch ontwerp op ons dagelijks leven toont. In het programma staan zelf-geïnitieerde projecten van jonge ontwerpers centraal. Door co-productie en presentatie bieden we hen de kans om een eigen beroepspraktijk te ontwikkelen. Het festival vindt natuurlijk om het jaar plaats, maar ook in de tussenjaren organiseren we lezingen, exposities en workshops.

Een bijzondere samenwerking
Ook de Keep an Eye Foundation zet zich in voor talentontwikkeling en steunt landelijk diverse organisaties. Onze gedeelde ambitie heeft geleid tot een driejarige samenwerking die bestaat uit een jaarlijks aanbod van 4 masterclasses. De masterclasses worden gegeven door internationale experts en zijn toegankelijk voor ontwerpers tot 35 jaar. Gedurende meerdere dagen werken ze samen aan een uitdaging waarin een specifieke houding, techniek of thema centraal staat.

Het is een bijzondere ontwikkeling voor ons!

“Voor het eerst gaan we een meerjarige samenwerking aan met een privaat fonds. We kunnen nu tijdens het festival, maar ook in de tussenjaren jonge talenten en ervaren professionals van elkaar laten leren. We organiseren regelmatig educatieve workshops, maar masterclasses zijn een mooie nieuwe aanvulling voor ons”, aldus Dennis Elbers, creatief directeur.

Eerste masterclasses tijdens Graphic Matters 2019
De eerste Keep an Eye Masterclasses zullen plaatsvinden tijdens de zevende editie van Graphic Matters, van 20 september tot en met 27 oktober. De masterclasses sluiten aan op het thema INFORMATION SUPERPOWER, dat informatie ontwerp zoals datavisualisatie, infographics, handleidingen en cartografie laat zien. Nu er steeds meer data beschikbaar is, hebben we behoefte aan ontwerpers om orde te scheppen, inzicht te verschaffen en verbanden aan te tonen. Zonder verbeelding is data geen waardevolle informatie.

De eerste 2 internationale experts die de Masterclasses begeleiden zijn bekend; Amerikaanse ontwerper Stefanie Posavec, wiens project DEAR DATA ook tijdens Graphic Matters te zien is, en ontwerpbureau CLEVER°FRANKE, wereldwijd toonaangevend in het visualiseren van complexe data. Over 2 weken maken we nog 2 experts bekend en opent de inschrijving.

Praktisch
Dankzij de steun van Keep an Eye kunnen ontwerpers bijna gratis deelnemen. In plaats van de kostprijs a €500,- betalen ze slechts €30,- registratiekosten. Per Masterclass zijn er slechts 15 plaatsen beschikbaar voor zowel Nederlandse als internationale deelnemers. Deelnemers worden geselecteerd op basis van hun motivatie en kunnen zich vanaf half juni inschrijven via deze website!

Auteur info

Ailis

Taking care of communication at Graphic Matters.