Nieuws

Event
Boekpresentatie Henk Cornelissen – ROOTS #58

Op donderdag 24 november wordt bij BANK15 in Breda het ROOTS-cahier van ontwerper en docent Henk Cornelissen onthuld. Het eerste exemplaar wordt die dag uitgereikt en het digitale archief met niet eerder getoond autonoom werk is te bewonderen.

Tijdens deze middag spreken Robert van Rixtel, Frans Bevers en Pieter Vlamings. Alle drie zijn nauw betrokken bij dit project. Het voorwoord is geschreven door Frans, het digitaal archief werd mede-opgezet door Pieter en de ROOTS-serie wordt uitgegeven door Robert.

Programma
– inloop vanaf 15.30 uur
– programma 16.00 uur – 17.00 uur
– aansluitend borrel

Adres: BANK15Sint Janstraat 11 in Breda

De entree is gratis, gelieve je van tevoren hier aan te melden.

Over Henk Cornelissen
De carrière van Henk Cornelissen (1941) begint midden jaren zestig in de Verenigde Staten waar hij in New York, Los Angeles en San Francisco bij de destijds toonaangevende studio’s aan het werk gaat.

In 1971 keert hij terug naar Nederland om les te gaan geven aan Academie St. Joost Breda waar hij tot 2000 zal blijven. Als docent en hoofd van de afdeling grafische vormgeving is hij voor generaties studenten van grote invloed. Hij biedt hen zowel structuur als vrijheid. Zijn kritische maar eerlijke werkbesprekingen laten een blijvende indruk achter. Henk vestigt zich als zelfstandig ontwerper in Breda en leidt vanaf midden jaren zeventig acht jaar lang een eigen bureau voor grafische en ruimtelijke vormgeving.

Na 1987, het jaar waarin hij een bijzonder postzegelontwerp maakt, trekt hij zich terug in het atelier-aan-huis om aan zijn grafische structuren te werken. Hij laat de zekerheid van het werken voor opdrachtgevers los en is vanaf dat moment vrijwillig overgeleverd aan wat het toeval hem brengt.

Deze middag is een samenwerking tussen [ZOO] producties, WHYNOTCOOPERATION en Graphic Matters.

Auteur info

Anne

Content & creation