Nieuws

Nieuws
College Tour met Oliver Kartak

Ben je geïnteresseerd in AI of design? Of in beide? Nieuwsgierig naar hoe die twee samengaan en wat daar uit kan komen? Op maandag 9 oktober organiseren wij een College Tour met Oliver Kartak. Leer van zijn kennis en bevindingen, maar deel vooral ook die van jou.

Iedereen is welkom om op maandag 9 oktober aan te schuiven bij dit vraaggesprek. Het vindt plaats bij voormalig ‘Garage Otten’, dat momenteel een lesgebouw van Avans Hogeschool is.

  • 11.30 – 12.30 uur
  • Engels gesproken
  • Gratis toegankelijk voor iedereen
  • Locatie: Garage Otten (hoek Claudius Prinsenlaan/Beverweg)

Oliver Kartak
De Oostenrijkse ontwerper Oliver Kartak begon met AI-beeldgeneratoren te spelen toen de technologie nog in de kinderschoenen stond. Het ontwikkelde zich snel en ook Olivers interesse in deze nieuwe manier van ontwerpen groeide. Sindsdien experimenteert hij er op los, met bijvoorbeeld een serie van denkbeeldige sculpturen.

“Met AI voelde ik meteen dat ik mijn onderbewustzijn en mijn oerzelf op het digitale canvas kon projecteren. Ik werk heel intuïtief en zie wel waar het me brengt. Ik hou van de verrassingen die ik tegenkom. Mijn creatieve proces kan chaotisch en speels zijn.” – Oliver Kartak

Zijn recente tentoonstelling ‘THINGS TO DO IN SUMMER’ is momenteel te zien in onze 3sec.gallery. Deze serie toont heftige en confronterende beelden die vrolijk zijn afgebeeld. De serie zet de kijker aan het denken over onder andere klimaatverandering en de grote financiële en industriële sectoren, die geen langetermijnvisie hebben.

Leer Oliver alvast beter kennen middels dit interview dat we eerder met hem hadden.

Foto door Edwin Wiekens

 

Auteur info

Anne

Content & creation