Nieuws

Expo over leven na corona reist door Bredase parken

In het kader van Breda Buiten presenteert Graphic Matters / 3sec.gallery vanaf deze week een reizende poster expositie in drie Bredase parken. De posters zijn ontworpen door het Bredase collectief Zut Mon Sac. Met de titel ‘Never waste a good crisis’ verwijzen ze naar de corona pandemie. De eerste plek waar de expositie inmiddels is geïnstalleerd, is het Boeimeerpark. De expositie is hier tot 27 juli te bekijken.

We nodigden collectief Zut Mon Sac uit om vragen te beantwoorden die we allemaal stellen in deze tijd. Hoe ziet de samenleving er na corona uit? Gaan we terug naar ‘vroeger’ of hebben we iets geleerd van deze crisis? De acht jonge Bredase kunstenaars beantwoorden deze vragen in visuele reflecties die als pop-up expositie van 24 posters door de stad reizen.

Foto door PHOTEDby Edwin Wiekens

De expositie is op de volgende plekken en data te bekijken:
6 tot 27 juli | Boeimeerpark
4 tot 25 augustus | Van Sonsbeeckpark
1 tot 23 september | Zaartpark

Zut Mon Sac bestaat uit oud St. Joost studenten die afstudeerden in 2019 en 2020. Vanuit verschillende kunstdisciplines vonden ze elkaar tijdens hun studie. Hier ontdekten ze raakvlakken in werkwijze, beeldtaal en overeenkomende interesses. De multidisciplinaire groep werkt samen, motiveert en inspireert elkaar. Bas Steens (illustrator), Daan van Bommel (illustrator), Bodil Havermans (ontwerper), Benjamin van der Hoek (filmmaker), Fleur Jakobs (fotograaf), Evi Hogervorst (illustrator), Iris van den Bersselaar (illustrator) en Evelien van der Peijl (grafisch ontwerper), maakten posters vanuit een persoonlijk perspectief. De makers spraken bij hun posters audiofragmenten in, welke via QR code zijn te beluisteren.

Foto door PHOTEDby Edwin Wiekens

De expositie in het Boeimeerpark is tot stand gekomen in samenwerking met bewoner Gerard van den Berg. Hij zet zich in voor kunst in de openbare ruimte en heeft de ambitie om de komende jaren meerdere Bredase ‘wees’ kunstwerken een plek te bieden in het park.

De expositie is een samenwerking tussen Graphic Matters, 3sec.gallery, Gemeente Breda en Breda Buiten.

Auteur info

Ailis

Taking care of communication at Graphic Matters.