Nieuws

Oproep
Maak een poster die er toe doet voor Algemene Beschouwingen

Woensdag 22 november stemt Nederland. De laatste keer dat we naar de stembus gingen, was er de avondklok, rellen, de COVID-pandemie en de bijbehorende lockdown. Problemen van toen zijn opgelost of juist groter geworden. Wat zijn nu de belangrijke thema’s van de verkiezingen en wie zijn de grote kanshebbers? 

Samen met de Nieuwe Bossche School nodigen we je uit om mee te doen aan het poster project Algemene Beschouwingen rondom de Tweede Kamerverkiezingen die in november plaatsvinden. Geef je visuele commentaar op de Nederlandse politiek. Geef je mening of kaart aan. Het kan een protest of juist een aanmoediging zijn, je hebt carte blanche. Jij ontwerpt en wij zorgen dat de beste posters gedrukt worden en verspreid in de straten van Breda en te zien zijn in een grote tentoonstelling in het Werkwarenhuis in Den Bosch!

Wie:
Jij! In 2021 waren er ruim 200 deelnemers. Doe ook (weer) mee!

Wat en waar: 
Door jou ontworpen verkiezingsposter in de straten van Breda en in een tentoonstelling in het Werkwarenhuis in Den Bosch.

Formaat:
Abri (118,5 x 175 cm) 
Download hier de templates & aanleverspecificaties

Deadline:
Dinsdagochtend 31 oktober om 10.00u is de deadline voor deelname aan de straattentoonstelling in Breda en de tentoonstelling in Den Bosch. Posters die later binnenkomen kunnen alleen op de site en/ of Instagram geplaatst worden.

Winnen:
Jury- en publieksprijs
Op woensdag 22 november kies jij samen met alle andere Nederlanders het beste verkiezingsaffiche uit alle inzendingen op www.algemenebeschouwingen.eu daarnaast kiest een jury ook een winnend affiche. Beide winnaars ontvangen de Algemene Beschouwingen Award!

Enkele mogelijke uitgangspunten:
– Ontwerp een nieuw affiche voor een bestaande partij.
– Ontwerp een neutraal affiche voor de verkiezingen / het stemmen an sich.
– Promoot of bekritiseer (een standpunt van) een bepaalde partij.
– Denk aan economie, onderwijs, immigratie, milieu, verkeer, ouderen, jongeren etc.
– Promoot of bekritiseer een politieke stroming. Denk aan links, rechts, groen, dieren, godsdienstig, liberaal, socialistisch, progressief, conservatief etc.
– Steun de zwevende kiezer en bied ze een helpende hand.
– Verbeter bestaand politiek grafisch ontwerp. Vaak is de hand van de ontwerper verdwenen in de hedendaagse politieke esthetiek. Breng dit terug.

Inspiratie:
🖍💭 Vind hier alle eerdere inzendingen
🖍💭 Vind hier alle oude verkiezingsposters

2020: STAY SANE/STAY SAFE Pop-up | Foto door Edwin Wiekens

Algemene Beschouwingen is een initiatief van Nieuwe Bossche School en Graphic Matters en wordt ondersteund door Stichting Antishit. De Nieuwe Bossche School is een licht activistische beweging die staat voor ruimhartig omgaan met typografie, kleur en beeld. Het is een collectief van vier grafisch ontwerpstudio’s uit ’s-Hertogenbosch en bestaat momenteel uit ATTAKAutographStudio Boot en Studio Turbo

Disclaimer:
Algemene Beschouwingen probeert vanaf november zoveel mogelijk posters een plek te geven in Breda en Den Bosch. Dit kan op plakplaatsen zijn of in posterframes. Nieuwe Bossche School kiest samen met Graphic Matters en een jury de beste inzendingen die vervolgens een plek zullen krijgen. De ontwerper behoudt te allen tijden alle rechten m.b.t. zijn werk en verleent bij deelname Algemene Beschouwingen het recht het werk te drukken voor de (straat)tentoonstelling en te publiceren op www.algemenebeschouwingen.eu en instagram.com/algemenebeschouwingen

Auteur info

Anne

Content & creation