Nieuws

Nieuws
Stem op de beste alternatieve verkiezingsposter van 2023

Het poster project Algemene Beschouwingen ontving meer dan 230 inzendingen. Inmiddels is een selectie van 40 posters te zien in Den Bosch, Breda en Den Haag. Op 22 november kiest de jury en het publiek hun favoriete winnaar. Stem je mee?

Op woensdag 22 november vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Bij verkiezingen horen natuurlijk posters – échte, maar ook alternatieve. Het poster project Algemene Beschouwingen geeft creatievelingen de kans om zelf een alternatieve verkiezingsposter te ontwerpen. 

De ingezonden posters tonen visueel commentaar op de huidige Nederlandse politiek. De posters zijn gemaakt door ontwerpers en illustratoren uit heel Nederland en kaarten problemen aan, uiten kritiek of dienen juist als aanmoediging. 

Foto door Edwin Wiekens

Openbare tentoonstelling
Uit alle inzendingen is een selectie van 40 posters gemaakt. Die zijn verspreid te zien in Den Bosch, Breda en Den Haag. De selectie is gemaakt door een jury bestaande uit leden van Nieuwe Bossche School en Graphic Matters. 

Tot en met 23 november is een gedeelte van de posters te zien in bij Avans en De Rooi Pannen Seelig-Noord in Breda en bij Amare aan het Spuiplein en in Café Dudok in Den Haag. De volledige selectie wordt vanaf woensdag 22 november tentoongesteld in het Werkwarenhuis in Den Bosch.

Publiek stemt op 22 november
Alle posters zijn hier terug te vinden. Op 22 november kun je daar stemmen op jouw favoriete verkiezingsaffiche. 

Op zondag 26 november om 15:00 uur wordt de publieks- en juryprijs uitgereikt in het Werkwarenhuis.

Foto door Edwin Wiekens

Foto door Edwin Wiekens

Over Algemene Beschouwingen
Algemene Beschouwingen is een project van Nieuwe Bossche School en Graphic Matters en wordt ondersteund door Stichting Antishit.

Auteur info

Anne

Content & creation