Nieuws

Nieuws
3sec.gallery bestaat 10 jaar en dat vieren we met jou!

Al een decennium lang tonen we exposities van (inter-)nationale ontwerpers in ’s werelds enige drive-by-gallery. Reden voor een feestje, toch?!

Op vrijdag 24 mei bij Pier15 vieren we het tienjarig jubileum van 3sec.gallery. Een gezellige vrijmibo met print release van Pogo en een tentoonstelling gebaseerd op Pogo’s huidige expo waar we een aantal goede vrienden voor hebben uitgenodigd. Er is nieuw werk van onder andere Daan Rietbergen, Felix Pfäfli (Studio Feixen) en Lennarts & De Bruijn te zien. Vrijdag 24 mei, 16.00u bij Pier15 dus! 

Pogo
Momenteel bewonder je in de 3sec.gallery een expositie van Pogo. 10 jaar geleden exposeerden de broers Barry en Rob al eerder op die plek, toen nog onder de naam ‘Staynice’, nu dus als Pogo. Vanuit hun studio in Breda ontwerpen ze identiteiten voor merken en evenementen. Ter ere van het jubileum nodigden we hen opnieuw uit.

Foto door Edwin Wiekens

Samen: dat staat centraal in deze expositie. Samen een werk creëren, samen de controle loslaten en samen vertrouwen dat het goedkomt. Voor deze serie werkten Rob en Barry beide aan één helft per poster.

Een aantal belangrijke regels zijn van kracht: je mag alleen de kleurstelling en een paar millimeter van het ontwerp van de ander zien, verder blijft het een verrassing. Bouw je verder op wat je ziet of probeer je juist het tegenovergestelde te doen van wat je denkt dat de ander gedaan heeft? Na afloop mag er niets veranderd worden, met uitzondering van een dubbel ontwerp. Door deze werkwijze heeft het duo minimale controle over het eindresultaat. En dat kan soms best lastig zijn voor twee control freaks. 

Samen kom je verder dan alleen. Dat zie je terug in deze posterserie, maar ook in de vele samenwerkingen die de afgelopen tien jaar resulteerden tot exposities in 3sec.gallery. Cheers! 

Auteur info

Anne

Content & creation