Nieuws

Nieuws
Koppermaandagprent met ontwerp van Rob en Robin viert drukwerk

Op de eerste maandag na Driekoningen overhandigden leerlingdrukkers een proeve van vakbekwaamheid aan de meesterdrukkers. Later werden koppermaandagprenten aan relaties geschonken. Door de komst van kerst- en nieuwjaarskaarten ging het ritueel in de loop van de 20e eeuw verloren, maar samen met NPN Drukkers houden we deze eeuwenoude traditie in stand.

Dit jaar nodigden we het Bredase illustratieduo Rob en Robin uit om een uniek koppermaandagdrukwerk te ontwerpen. Hun onderzoekende aanpak, waarbij ze experiment niet uit de weg gaan, zorgt ervoor dat deze jonge meesters voortdurend vernieuwend en origineel blijven.

Speciaal voor Koppermaandag 2024 maakten Rob en Robin vier unieke illustraties. De serie komt voort uit een onderzoek naar het toekennen van touwachtige eigenschappen aan solide vormen. Door gebruik van 3D-software speelt het duo met zwaartekracht en de fysieke reactie van objecten ten opzichte van elkaar. De absurdistische illustraties die hieruit volgen zijn situaties die tot ieders verbeelding spreken.

Waar de herkenbare illustraties van Rob en Robin voornamelijk digitaal worden toegepast, was het een uitdaging om de felle kleuren en diepe zwarte lijnen van het scherm naar drukwerk te vertalen. Dankzij de vakkennis van NPN Drukkers ontstond een bijzondere productie. Dit koppermaandagdrukwerk viert niet alleen de herwaardering van print, maar ook het artistieke onderzoek waarmee ontwerpers hun praktijk doorlopend voorzien van nieuwe impulsen.

Vraag hier gratis de Koppermaandagprent 2024 aan! (aanmelden mogelijk t/m vrijdag 12 januari) 

Auteur info

Anne

Content & creation