Nieuws

PopMonument

PopMonument verbindt popmuziek met erfgoed en neemt je mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en ontmoetingen op historische (onverwachte) locaties. Ook visueel valt er het en ander te beleven. In samenwerking met Graphic Matters presenteren twee talentvolle jonge illustratoren hun visie op een monument in zes posters.

Wat is jouw mo(nu)ment?
“De woorden monument en erfgoed verwijzen naar een bepaalde tijdsgeest. Een momentopname die met de tijd zal veranderen. Zo komt het verleden via het heden, uiteindelijk ook in de toekomst terecht. Monumenten kunnen voor brede herkenning en bewondering zorgen en tegelijkertijd op een individuele manier heel betekenisvol zijn. Door de mens gecreëerd of uit de natuur gerezen, het aanschouwen ervan vraagt je om even stil te staan en na te denken wat het voor jou betekent.

Wat is jouw mo(nu)ment?” vraagt illustrator Gabi Brunhoso zich af.

Tafels, muren en textiel. Alles is een canvas voor Gabi Brunhoso. Ze werkt als freelance illustrator en is lid van het muurschilderscollectief De Strakke Hand. Je herkent haar werk aan de figuren met blote billetjes, speels lijnwerk en tropische elementen.

 

Gabi Brunhoso

Militaire Muziek
In de serie ‘Militaire Muziek’ verbeeldt illustrator Marieke Luthart de gedeelde historie van Mezz (Breda) en Gebouw T (Bergen op Zoom). Een verhaal over de herbestemming van een historische plek. Een verhaal over broederschap en samen zijn. Waar een afgesloten militaire kazerne plaatsmaakt voor vrije muziek.

Marieke Luthart is kunstenaar en freelance illustrator. Ze werkt graag voor kleine bedrijven die bewust omgaan met onze planeet. Deze puurheid komt terug in de strakke lijnen, heldere kleuren en vlakke beeldtaal. Hiervoor maakt ze veel gebruik van analoge technieken zoals linoleum snedes en acryl schilderingen.

 

Marieke Luthart

In de stad
Zowel tijdens PopMonument Breda als in Bergen op Zoom zijn de posters te zien. Je vindt de installaties buiten bij Mezz in Breda en bij  Markiezenhof en Gebouw-T in Bergen op Zoom.

Auteur info

Dennis

Director/founder Graphic Matters.