Nieuws

STAYING HOME MATTERS #3

De zomer zal er voor ons allemaal anders uitzien dan we hadden gepland. In plaats van vakanties en festivals zullen we (nog) meer tijd thuis doorbrengen. Daarom zetten we in deze editie van Staying Home Matters een aantal van onze favoriete Netflix series op een rijtje die perfect zijn om te bingewatchen.  

Pandemic

Zoals de naam al doet vermoeden sluit deze serie naadloos aan op de gekke tijd waar we ons momenteel in bevinden. In de eerste aflevering van deze zes delige serie bewegen verplegerzich koortsachtig door een volle intensive-care zaal. Paniek, piepende apparaten en artsen maken het een indrukwekkend beeld. Een patiënt van middelbare leeftijd ligt aan de beademing en een ander roept dat ze geen lucht krijgt. Hartverscheurende beelden die in deze tijd actueler zijn dan ooit.

Abstract: The Art of Design

Grafische beelden zijn overal in onze fysieke en digitale omgeving. Ze bepalen mede hoe we de wereld zien en hoe we ons gedragen. We staan er niet altijd bij stil dat grafisch ontwerpers ons helpen door orde te scheppen in chaos, overzicht te bieden op ingewikkelde zaken of onze emotie aan te spreken. In de serie Abstract: The Art of Design ontdek je hoe ’s werelds meest vernieuwende designers op allerlei vakgebieden denken en hoe design elk aspect van ons leven beïnvloedt.

The Creative Brain

The Creative Brain is een eye-opening documentaire over de kracht van creativiteit. In deze documentaire gaat neuro-wetenschapper David Eagleman op zoek naar het creatieve proces van innovators. In deze documentaire wordt een bezoek gebracht aan nano-technicus Michelle Khine, haar laboratorium ziet er alles behalve creatief uit, echter is deze plek de broedplaats voor Michelle om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor de wetenschap. Iedereen die iets nieuws maakt, verzint, uitvindt of opmerkt bezit over een waardevol creatief vermogen volgens David.

Struggle: The Life and Lost Art of Szukalski

In deze film vertelt de Pools-Amerikaanse kunstenaar Stanislav Szukalski over zijn werk en leven. De film bevat oude Betamax-beelden wat zorgt voor een extra dimensie. Glenn Bray filmde Stanislav tijdens zijn laatste levensjaren. Het doel van Glenn was om de opmerkelijke carrière en persoonlijkheid van zijn bejaarde vriend vast te leggen. In de tekeningen, schilderijen en manuscripten creëerde Szukalski een eigen mythologie. Na zijn terugkomst in Amerika stond hij bij velen in het oog en zochten diverse kunstenaars en liefhebbers de man op.

The Toys That Made Us 

Iedereen had vroeger wel een favoriet speelgoed figuur. De één nog meer iconisch dan de ander, van Hello Kitty tot Lego. Elke aflevering vertelt het verhaal van een andere nostalgische speelgoed lijn of merk. In de serie komen onder andere de eerste Star Wars poppetjes voorbij, maar ook de legendarische Transformers uit Japan.

Auteur info

Martijn

Taking care of projects and events at Graphic Matters