Nieuws

Nieuws
Summer School 2024 staat volledig in het teken van TYPE

Het programma van Summer School 2024 is bekend! We verwelkomen ontwerpers en typografiehelden Team Thursday, Vera van de Seyp en Kristyan Sarkis om jou (en ons;) alles te leren over letters, karakters en typografie. Zien we je deze zomer? 

Tijdens de vierde Summer School van 20-22 augustus ontwikkel je (nieuwe) skills, maak je vrienden en ontmoet je designgrootheden. Ieder jaar verbinden we een thema aan de driedaagse masterclasses. Deze editie staat volledig in het teken van ‘Typische Karakters’, tevens ons programma van 2024/2025. 

Thema
Letters en tekens: vanaf jonge leeftijd leren we ze gebruiken, zonder ze daadwerkelijk te bevragen. Kijk je anders naar letters wanneer je je verdiept in de oorsprong of toekomst van schrifttekens en inziet welke betekenis ze met zich mee (kunnen) dragen? 

Drie dagen lang staan letters, tekens en typografie centraal. Binnen een (grafisch) ontwerp speelt typografie vaak een belangrijke rol. Schrifttekens zijn niet alleen essentieel voor effectieve communicatie, maar ook voor cultureel begrip en inclusie. De masterclasses geven verdieping aan dit thema vanuit een onderzoekend, ambachtelijk en toekomstgericht perspectief.

Programma
Op dinsdagochtend trappen we de Summer School af met de Morning Talks. De drie masters geven ieder door middel van een presentatie een kijkje in hun werkwijze en inspiratie. Voor Summer School-deelnemers is dit gratis, voor andere geïnteresseerden is een ticket €10,- inclusief koffie, thee en een croissant om je dag goed te beginnen.

Gedurende de drie dagen bieden we ook een optioneel avondprogramma aan zodat er na een dag hard werken ook tijd is voor ontspanning, gezelligheid en een drankje. Denk aan chillen met live muziek in het park, een filmavond en samen dineren.

Tickets
De regular tickets kosten slechts €129,- voor studenten en €199,- voor professionals. Bij een ticket is lunch/koffie/thee/water gedurende drie dagen en een ticket voor de Morning Talks inbegrepen.

Auteur info

Anne

Content & creation