Programma

Keep an Eye Masterclass: Wobby.club & Henning Wagenbreth (sold out) Meaningful Manuals for Millennials

Tijdens deze Masterclass gaan we gedurende drie dagen werken aan het thema ‘Meaningful Manuals for Millennials’. Dit leidt tot handleidingen voor fictieve producten of vreemde situaties. Deze verzamelen we in een magazine gemaakt met behulp van een Risograph printer. Dit magazine verschijnt in een kleine oplage en wordt aan het eind van de Masterclass gepresenteerd.

Er is plek voor 15 deelnemers – talentvolle illustratoren of grafisch ontwerpers – die van analoog werken (papier, schaar en inkt) houden. Deze Masterclass biedt de gelegenheid in korte tijd veel kennis op te doen over illustratie en Risoprinten. Risoprint is een duurzame, machinale stencildruk techniek, vergelijkbaar met zeefdruk. We drukken de magazines zelf, waardoor je bekend raakt met de techniek.

De Masterclass wordt begeleid door Marjolein Schalk van Wobby.club en gerenommeerde ‘special guest’ Henning Wagenbreth.

Foto door Neil Jarvie

Benodigde skills:

De deelnemers moeten informatie in beeld om kunnen zetten, op een onconventionele manier. Ze moeten een eigen signatuur hebben. Ze moeten bekend zijn met het gebruiken van Photoshop en/of InDesign. De voorkeur gaat uit naar analoog ontworpen tekeningen, die ze digitaal gaan bewerken.

Voorwaarden:

  • De masterclass is toegankelijk voor ontwerpers tot en met 35 jaar.
  • Je hoort uiterlijk 4 september of je geselecteerd bent.
  • Voor deelname wordt eenmalig een vergoeding van €30,- gevraagd. Meer informatie volgt na de selectie.
  • Lunch/diner is niet inbegrepen bij de masterclass. De festivallocatie, het Havenkwartier, heeft een divers aanbod aan eetgelegenheden.
  • Een passe-partout is inbegrepen bij de masterclass.

Henning Wagenbreth

DOE MEE AAN DE MASTERCLASS

Wil je mee doen aan deze drie-daagse masterclass? Vul dan hieronder je gegevens in. Inschrijven kan tot 28 augustus.

INSCHRIJVINGEN ZIJN GESLOTEN

 

Keep an Eye Foundation
Deze masterclass is mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation, een Nederlandse stichting die zich inzet voor talentontwikkeling en landelijk diverse organisaties ondersteunt. Lees er hier meer over.