Programma

Nespor/Rosdar by Daan Rietbergen

Speciaal ter gelegenheid van de Type Craft Summer School geven we een pop up preview van de expositie Nespor/Rosdar van Daan Rietbergen in de tuin van Ingenhousz Breda. Deze expositie is vanaf september te zien in onze 3sec.gallery.

Daan Rietbergen (1988) is een grafisch ontwerper uit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in typografie en poster ontwerp. Zijn werk is altijd gebaseerd op grids en systemen. Bij zijn typografische projecten wegen de regels die hij zichzelf oplegt, vaak zwaarder dan de leesbaarheid. Hij ziet letters als levende karakters die één familie vormen, maar ook de kracht hebben om op zichzelf te staan. Wanneer zijn typografische karakters in de openbare ruimte verschijnen komen ze tot leven.

Speciaal voor 3sec.gallery maakte hij twee series. Eén serie geeft inzicht in de constructie van het lettertype Nespor. De andere serie toont vijf woorden van ieder tien letters in het lettertype Rosdar.

Tijdens de Summer School presenteren we een pop-up preview van deze expositie. Deze was in mei ook te zien tijdens Graphic Days Torino.

Deze events vind je mogelijk ook interessant