Nieuws

Studies in Motion by Rob en Robin

Deze zomer presenteert Graphic Matters wederom een bijzondere samenwerking met Rob en Robin. Ditmaal op 200 Centercom beeldschermen verspreid door heel Nederland.

In 2019 was er de succesvolle zomercampagne op honderden A0 frames. In opmaat naar het festival ‘Information Superpower’ maakten de Bredase ontwerpers een serie van drie posters waarin de ziel van infographics wordt gezocht. Naast dat de serie zorgde voor een leuke vakinhoudelijke discussie op social media (het ontbreken van een ‘call to action’ verbaasde de experts, maar was een bewuste keuze van de opdrachtgever) en toffe vervolgopdrachten, was het voor de Robbies ook een eerste experiment met animatie. Toen kon het bewegende beeld alleen via een app bekeken worden.

Moving posters – Rob en Robin (2019)

Inmiddels zijn de twee wereldberoemd buiten Breda, dankzij opdrachten voor (inter)nationale klanten -zo maakten ze binnen één jaar meerdere cover illustraties voor De Volkskrant- en aandacht van invloedrijke vakmedia als It’s Nice That. De twee vrolijke vrienden hebben zich de afgelopen maanden verdiept in het animeren van hun illustraties. Een belangrijke vaardigheid waarmee ze het onderscheidend karakter van hun werk nog meer kunnen benadrukken.

Rob en Robin illustreren en animeren vanuit een proces dat duidelijk gebaseerd is op grafisch ontwerp principes. Hiervoor maken ze gebruik van software als cinema4D om ruimtelijkheid kloppend te krijgen. Met een render programma als vertrekpunt is het nog een flinke klus om de animatie te vertalen naar de bekende zwarte outline illustraties. Naast de herkenbare visuele stijl is uiteraard de droge humor van de mannen een belangrijk ingredient.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Procesbeeld uit Studies in Motion

De serie ‘Studies in Motion’ bestaat uit drie korte animaties waarin het absurde verband tussen willekeurige objecten resulteert in autonome en onverwachte interacties. Door samenwerking met Centercom zijn de animaties tot 19 september te zien op 200 beeldschermen bij culturele instellingen en horeca verspreid over Nederland.

Op 25 augustus brengen de deelnemers van de Graphic Matters Summer School een bezoek aan de studio van Rob en Robin (die trouwens ook de vormgeving van de Summer School verzorgden).

Studies in Motion – Rob en Robin (2021)

Auteur info

Dennis

Director/founder Graphic Matters.