Nieuws

TYPE TALKS

Type Talks is een Engelstalige talkshow door vier van onze Summer School masters. Ze staan internationaal bekend om hun bijzondere en eigenzinnige benadering van typografie.

Tijdens deze avond geven Bas Jacobs van Underware, Elvin van Dalen & Stan Haanappel van Studio Dumbar, Katja Schimmel & Tobias Rechsteiner van Grilli Type en Rob Stolte & Maarten Dullemeijer van Autobahn je een uniek kijkje in hun werkwijze en inspiratiebronnen.

Ook presenteren de deelnemers van de masterclass ‘the countdown’ door Studio Dumbar hun resultaten in een bijzondere installatie.

Type Talks is toegankelijk voor iedereen. Het is een real life event, met een beperkt aantal plaatsen. Bestel je ticket hier: https://graphicmatters.nl/agenda/type-talks/

Underware is een typografencollectief dat in 1999 is opgericht door Akiem Helming, Bas Jacobs en Sami Kortemäki.

De lettertypes van Underware vallen op door een unieke esthetiek en uitgewerkte kwaliteit. Naast het (handmatig) ontwerpen van lettertypes, onderwijzen ze in typografie en geven ze regelmatig publicaties uit.

Studio Dumbar (onderdeel van Dept) is een internationaal bureau met een Nederlandse achtergrond en divers portfolio – van bedrijfsleven en overheid tot cultuur en non-profit.

De projecten variëren van de visuele identiteit voor de Nederlandse Politie, Adidas, Futurenatural, Alzheimer Nederland en het Van Gogh museum tot het initiëren en het ontwerpen van DEMO – Design in Motion Festival.

Grilli Type is opgericht in 2009 door Noel Leu en Thierry Blancpain. Ze bieden originele lettertypes met een eigentijdse esthetiek. Geworteld in de Zwitserse traditie.

Sinds de lockdown onderwijzen ze de basisprincipes van letterontwerp via hun Instagram kanaal in een serie genaamd “GT Academy”.

Autobahn grijpt bij elke opdracht de kans om hun nieuwe experimentele mentaliteit voor typografie uit te breiden.

Ambacht speelt een belangrijke rol terwijl ze experimenteren met materialen en productiemethodes.