Programma

Masterclass by Grilli Type (uitverkocht)

Van 21 t/m 23 augustus organiseert Grilli Type de masterclass THE VARIABLE BOOK COVER. De masterclass is onderdeel van de Type Craft Summer School.

The Variable Book Cover

In deze masterclass leren deelnemers de basisprincipes van letterontwerp, hoe je werkt met lettertypesoftware en hoe je variabele lettertypes creëert.

De titelontwerpen op oude boeken zijn een populaire bron van inspiratie voor grafisch ontwerpers en letterontwerpers. In deze workshop verkent Grilli Type deze vormen van ontwerp en combineert ze met de spannende nieuwe wereld van variabele lettertypes. Deze voorheen statische belettering kan in de digitale omgeving worden getransformeerd in een geanimeerde vorm door het gebruik van Variable Font technologie. Dit opent nieuwe ontwerpmogelijkheden om een extra betekenislaag aan boektitels toe te voegen.

Tijdens de workshop met Katja Schimmel en Tobias Rechsteiner leren de deelnemers letters te schetsen voor titelontwerpen van klassiekers uit de wereldliteratuur. Met behulp van digitale tools worden de letters omgezet in variabele lettertypes die geanimeerd worden weergegeven op digitale boekomslagen.

Kennisvaardigheden

Basis kennis van Glyphs en type design

Je neemt mee

  • Laptop met Glyphs (er is een proefversie beschikbaar)
  • Sketchpad
  • Wij zorgen voor standaard tekenmateriaal.

Voorwaarden

  • De masterclass is in het Engels
  • De masterclass is inclusief lunch
  • Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar voor zowel Nederlandse als internationale deelnemers
  • De masterclass vindt plaats bij Ingenhousz Breda (Doctor Jan Ingen Houszplein 42, Breda, NL)

Kosten

  • €95,00 excl. BTW voor professionals
  • €75,00 incl. BTW voor studenten
  • Koop je kaartje via deze link

 

Type Craft Summer School

Van 16 t/m 26 augustus presenteert Graphic Matters de Type Craft Summer School in Breda. De Summer School bestaat uit zes masterclasses die volledig in het teken staan van typografie, in de breedste zin van het woord.

Iedere masterclass wordt gegeven door een toonaangevende internationale ontwerper, typograaf of vormgever. Daarnaast is er een sociaal programma met studiobezoeken, type tours en lezingen

Bekijk hier onze reis- en verblijftips in Breda!

Keep an Eye Foundation

Deze masterclass is mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation, een Nederlandse stichting die zich inzet voor talentontwikkeling en landelijk diverse organisaties ondersteunt. Lees er hier meer over.

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de Graphic Matters nieuwsbrief.