Blog

Type Craft Summer School

Geen vakantieplannen? Van 16 t/m 26 augustus vindt de Graphic Matters Summer School plaats. Ondertussen zijn alle namen bekend: Studio Dumbar, Underware, Autobahn, Edgard Claes en Grilli Type.

 

Deze Summer School met thema ‘Type Craft’ bestaat uit vijf masterclasses die volledig in het teken staan van typografie, in de breedste zin van het woord.

Iedere masterclass wordt gegeven door een toonaangevende internationale ontwerper, typograaf of vormgever. Daarnaast is er een sociaal programma met studiobezoeken, type tours en lezingen

Masterclasses

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de Graphic Matters nieuwsbrief.

Inschrijven

De masterclasses zijn voor studenten en professionals tot 36 jaar. De inschrijvingen voor de masterclasses lopen tot 18 juli. De deelnemers worden geselecteerd op basis van hun motivatie. 

Over de Summer School

Het gebruik van tekens en tekst gaat al eeuwen terug en speelt nog altijd een grote rol in onze manier van informatieoverdracht en hoe we dit vormgeven. Tijdens de masterclass gaan experts uit het vak hier dieper op in. Tijdens de Summer School staat het leren van nieuwe vaardigheden en inzichten centraal. Het programma biedt ruimte voor zelfontplooiing, het verbreden van professionele vakkennis, vergroten van internationaal netwerk en het ontdekken van Breda en creatieve makers.

Keep an Eye Foundation

Deze masterclass is mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation, een Nederlandse stichting die zich inzet voor talentontwikkeling en landelijk diverse organisaties ondersteunt. Lees er hier meer over.

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de Graphic Matters nieuwsbrief.