Blog

Type Craft Summer School

Geen vakantieplannen? Van 16 t/m 26 augustus vindt de Graphic Matters Summer School plaats. De eerste drie namen zijn bekend: Studio Dumbar, Underware en Autobahn.

Deze Summer School met thema ‘Type Craft’ bestaat uit zes masterclasses die volledig in het teken staan van typografie, in de breedste zin van het woord.

Iedere masterclass wordt gegeven door een toonaangevende internationale ontwerper, typograaf of vormgever. Daarnaast is er een sociaal programma met studiobezoeken, type tours en lezingen. De eerste drie masterclasses worden gegeven door Studio Dumbar, Underware en Autobahn.

Masterclasses

Binnenkort worden de laatste drie masterclasses bekend gemaakt.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de Graphic Matters nieuwsbrief.

Inschrijven

De masterclasses zijn voor studenten en professionals tot 36 jaar. De inschrijvingen voor de masterclasses lopen tot 27 juni. De deelnemers worden geselecteerd op basis van hun motivatie. 

Over de Summer School

Het gebruik van tekens en tekst gaat al eeuwen terug en speelt nog altijd een grote rol in onze manier van informatieoverdracht en hoe we dit vormgeven. Tijdens de masterclass gaan experts uit het vak hier dieper op in. Tijdens de Summer School staat het leren van nieuwe vaardigheden en inzichten centraal. Het programma biedt ruimte voor zelfontplooiing, het verbreden van professionele vakkennis, vergroten van internationaal netwerk en het ontdekken van Breda en creatieve makers.

Keep An Eye Foundation

Dankzij de steun van Keep An Eye Foundation kunnen wij deze masterclasses en events aanbieden aan jonge makers.